Brattkort - for økt sikkerhet i klatring

Brattkort - for √łkt sikkerhet i klatring

Brattkort er et nasjonalt bevis, etablert og forvaltet av NKF, som viser at innehaver har kompetanse til å sikre på både led og topptau innendørs.

Ta Brattkort - bedre sikkerheten!

Brattkort er et nasjonalt ferdighetsbevis for de som vil sikre klatrere på innendørs klatrevegger. Ved å bestå prøven til kortet, har du vist at du behersker de grunnleggende ferdighetene for sikring av andre, både på led og topptau.

Brattkortprøven innebærer ikke opplæring - den er bare en test av ferdighetene dine. Er du nybegynner anbefaler vi at du tar et kurs hos en klatreklubb eller ved et klatresenter for å bli klar. 

For å se hva som kreves ved prøven kan du se vår Brattkortvideo her:

Topptaukort

NB: Hvis du har Brattkort trenger du ikke Topptaukort.

Topptaukort er et ferdighetsbevis for de som vil sikre noen på topptau på innendørs klatrevegger. Kortet har til hensikt å bedre sikkerheten under innendørs klatring.

Ved å ta Topptaukort har man dokumentert at man har nok kunnskaper og sikringsferdigheter til å kunne topptaue på en sikker måte. For å få kortet må man også akseptere en ansvarserklæring. Veggeierne får gjennom ordningen dermed en bekreftelse på at brukerne kjenner til og har akseptert ansvarsforhold og risiko forbundet med vanlig topptauklatring.

Dersom du har et lokalt Topptaukort kan du høre med utstederen om dette kan oppgraderes til det nasjonale Topptaukortet.

Autobelaykort 

NB: Hvis du har Brattkort eller Topptaukort trenger du ikke ta Autobelaykort.

Autobelaykort er et nasjonalt kompetansebevis for de som vil klatre trygt på autobelay på innendørs klatrevegger. Ved å gjennomføre standardisert opplæring får du en gjennomgang over hvordan du gjennomfører klatring på autobelay på en trygg måte, og en innføring i de vanligste ulykkesårsakene ved klatring på autobelay.

For å se hva som kreves for å klatre trygt på autobelay kan du se vår Autobelayvideo her:

Ved å ta Autobelaykort har man dokumentert at man har nok kunnskaper og ferdigheter til å kunne klatre trygt på autobelay uten oppsyn. For å få kortet må man også akseptere en ansvarserklæring. Veggeierne får gjennom ordningen dermed en bekreftelse på at brukerne kjenner til og har akseptert ansvarsforhold og risiko forbundet med vanlig autobelayklatring.

Ansvarserklæring

For å få kortet må man også akseptere en ansvarserklæring. Veggeierne i hele landet får dermed en bekreftelse på at brukerne av sine anlegg kjenner til og har akseptert ansvarsforhold og risiko forbundet med tauklatring innendørs .

For mer informasjon om Brattkort, Topptaukort og Autobelaykort, se klatreforbundets sider: https://klatring.no/brattkort

For konvertering av gamle røde Brattkort - les her: https://klatring.no/brattkort

Brattkort, Topptaukort og Autobelaykort er nå digitalt!

Fremvisning av gyldig kort kan gjøres på mobil enhet eller pc, ved å logge inn på din profil i Brattkompetanse.no.
Du kan også bokmerke kortet på din mobil slik: artikler/hvordan-bokmerke-kortet-ditt

Det er også mulig å søke opp sertifiseringer i kompetansedatabasen

Ønskes fysisk plastkort, kan Brattkort og Topptaukort bestilles ekstra via "Min side".
Allerede utstedte fysiske kort er fremdeles gyldige.